maanantai 19. syyskuuta 2016

Ihmiskunta kulkee kohti julkista viestintää omasta elämästä

Entä jos kahdenkeskiset puhelinkeskustelut lähes loppuvat ihmisten välillä? Vaikuttaa jo nyt siltä, että ihmisistä koko ajan suurempi osa siirtyy käyttämään sosiaalisen median palveluina ryhmäviestintää ja jopa julkista viestintää yhä enemmän omasta elämästä.

Entä yksityisyyden merkitys?

Yksityisyyden merkitystä pidetään tärkeänä vielä tällä aikakaudella, mutta oletan silti ihmiskunnan kehittyvän kohti lähes täydellistä avoimuuden aikaa. Avoimuuden aika olisi myös maailmanrauhan perusta. Mahdotonta sanoa millä aikavälillä muutos tapahtuu, vaikka tämä muutos kahdenkeskisestä keskustelukulttuurista ryhmäviestintää kohtaan on olemassa oleva tosiasia jo nyt!

Puhelinkeskustelut sotivat avoimuutta vastaan

Kahdenkeskinen puhelinkeskustelu tai tekstiviestien vaihtaminen antaa heti hieman salailevan mielikuvan viestinnästä. Entä jos ihmiskunta kehittyy lopulta niin avoimeksi, että kaikki ihmiset ovat tavallaan yhteydessä toisiinsa jos ihmiset niin haluavat?

Tekoälystä voisi olla hyötyä lähimpien ystävien valikoitumisessa

Miten silloin valikoituu lähimmät ystävät, jos kaikki viestintä on ryhmviestintää tai julkista viestintää? Voisiko tekoälystä olla hyötyä, kun mietitään henkilölle ideaalisia ihmissuhteita tai ihmisten joukkoa, johon voisi kuulua ja sitten voisi löytää kyseisestä ihmisjoukosta myös elämänkumppanin.

Suuri kysymys

Alkaako ihmiskunta lopulta väestönkasvusta huolimatta muistuttaa yhä enemmän ajatuksiltaan toinen toista ihmistä?

Ei kommentteja: